Banekørsel

Tranbjerg Køreskole benytter enten anlægget ved Jyllands Ringen, Viborg Køreteknisk, Hørningbanen eller Odderbanen.
Banekørsel er obligatorisk i uddannelsen. I starten af forløbet skal du på manøvrebane, og til sidst på køreteknisk anlæg.

Turen til manøvrebanen tager incl. transport ca. fire timer. Turen til Køreteknisk anlæg tager incl. transport fem til seks timer. Det kan blive nødvendigt at tage fri fra arbejde eller skole i forbindelse med banekørsel.

Manøvrebane

Også kaldet kravlegården. Efter to omgange teori er det tid til at køre bil for første gang. En manøvrebane er en lukket plads med højst tre elever i hver deres bil ad gangen. Her skal du øve de helt grundlæggende færdigheder som betjening af rat, gear, kobling, bremse og speeder. Formålet er at ruste dig til den første køretime på almindelig vej.

Køreteknisk anlæg

Også kaldet glatbane. På dette sene tidspunkt i din uddannelse er du blevet helt fortrolig med selve betjeningen af bilen. Nu skal du prøve dine og bilens grænser af ved forskellige styre- og bremseøvelser på tør og glat vej. Formålet er at ruste dig til en eventuel nødsituation i trafikken, så du bedst muligt kan undgå en ulykke.