Uddannelsen

I Tranbjerg foregår teoriundervisningen ved cafeteriet i Grønløkkehallen onsdag aften. Dagen for undervisning kan afvige en smule. Vi arbejder fra 18 til ca. 21, Kun tavle undervisning, ingen bliver overladt alene til en PC. Normalt slutter vi af med en teoriprøve sammen, to hvis vi kan nå det. Efter 8 teoriaftener er du færdig med teori, og klar til teoriprøve.

1. hjælp kursus er obligatorisk, og du skal i løbet af de første uger gennemføre et kursus, hvis du ikke har et i forvejen.
Efter to gange teori skal du en tur på manøvrebane. Du får datoen til den første teoritime.

Efter tredje teoritime skal du omsider ud og køre bil på rigtig vej. Den første køretime er en tur på landet, hvor du mest skal fokusere på at betjene skolevognen, og vænne dig til være fører af en bil i trafikken.

Resten af forløbet skiftes du imellem at gå til teori og køre bil. Ideen er, at det stof vi gennemgår i teorilokalet, bliver øvet på vej i løbet af ugen op til næste teori. Øvelserne på vej bliver trinvis mere krævende, og til sidst kan du køre hvor det skal være.

Lige efter den sidste teoritime skal du en tur på køreteknisk anlæg på Jyllands Ringen.
Så skal du til teoriprøve. Det foregår Fredensgade 19 i Århus.

Så snart teoriprøven er bestået, bestiller køreskolen en køreprøve til dig. Den skal helst afvikles efter en uges tid, men der er ofte ventetid. Afhængigt af hvor du bor, kommer du til prøve i enten Århus, Skanderborg eller i Odder.

Og så kan du stikke kørekortet i lommen, og køre hvorhen du vil 🙂